painting-911804_1920-e1612673552667

IKU for kreativ intelligens!

Sattva kunstterapeutisk Institutt har skiftet navn til

IKU - Institutt for Kreativ Utvikling.

Samtidig med dette skifte vil vi fornye våre kurs og utdannelser til en mere bæredyktig og framtidsrettet form. Som er en kombinasjon av fysiske samlinger, live online undervisning og online moduler for selvstudie.

IKU eies av Kian Sloth Falck & Therese Falck. Therese er daglig og faglig leder. Hun er ansvarlig for utdannelsenes innhold og er hovedunderviser. Kian er underviser og online ansvarlig.

Kreativitet som ressurs!

Bakgrunn

Instituttet har siden etablering i 1985 undervist i kreativitet sammen med oppmerksomhet, empati med fokus på en  synergi hvor medfødte ressurser forbindes med personlige kompetanser og åpner for meningsfylte muligheter i liv og arbeid. Vi har siden 1996 utdannet over 250 kunstterapeuter i prosessorientert jungiansk kunstterapi

Instituttet har i alle år vært idemessig knyttet opp mot Carl Gustav Jungs psykologi og livsholdning. Men også andre av dybdepsykologiens pionerer. I tillegg bruker instituttet mindfulness og meditasjon som et bærende element i utdanning og kurs fra mange års trening i meditasjon hos Jes Bertelsen.

Vi fokuserer på ressurser, glede og kreativitet som fundament i all utvikling og vekst! Samhørighet og indre autoritet i samspill med viljen til å bruke egne ressurser og skaperkraft er det som gir oss mening og retning i livet, når vi tør å være sårbare og ha tillit til kreative prosesser.

Det er kreativiteten sammen med våken vennlighet som danner basis for at skaperkraften skal kunne vise oss vårt unike potensial.

Kontakt til egen kreativitet trenes gjennom tegning, maling, collage, tekst, lyd, bevegelse, ro og stillhet. Eleven oppfordres til å undersøke hvor og hvordan fornemmelsen av flyt  og inspirasjon åpner seg. Målet er å erkjenne og ta ansvar for egne evner og ressurser.


9-90550_painted-hand-prints-png-transparent-png-860w-838h

Therese Ninti Falck

Jeg har arbeidet fulltid som lærer og veileder i meditasjon og jungiansk kunstterapi siden 2003, er diplomert kunstterapeut og pedagogisk ansvarlig ved Institutt for Kreativ Utvikling. Vækstcenteret i Danmark har vært mitt fellesskap og hjem siden 2011. Meditasjon og retreat har vært en del av min hverdag siden 1998.

Jeg tilbyr veiledning i kreativ utvikling, kunstterapi og Homeopatisk behandling - online via Zoom eller i Nørre Snede.

Tilliten til kreativitet og nærvær som redskap til å etablere helhet og sentrering har farget min person. Fra troen på at kreativitet var noe som tilhørte de begavede, til erfaringer med det kreative som en ressurs tilgjengelig i enhver situasjon. Uavhengig alvorlighetsgrad eller lykkenivå har kreativiteten gitt meg trygghet til å møte enhver utfordring med pronoia*.
Selfien av meg er fra en kveld under pandemien i 2020, inspirert av en venninnes nyskapte biodynamiske ansiktskrem, velvære fra badekaret fylt av friske oljer, Melody G.s sensuelle jazzmusikk og spennende samtale med Kian om hvordan  Covid-19 viser oss vei til nytt liv og nye muligheter. Meningsfylt og sårbart, usminket og lekende.
*Troen på at universet konspirerer til det beste for oss alle.
Se tilbud og priser
IMG_6077
IMG_5154

Kian Sloth Falck

Jeg har arbeidet med mennesker i over 30 år innen helse, utvikling og kreativitet. Og vært i eksistensiell trening på Vækstcenteret siste 25 år, fastboende siden 2011.

De siste fem årene har jeg deltat jevnlig på kurs og forløp i moderne, eksistensiell og experiementell selvutvikling i Tyskland innenfor kropp, seksualitet, bevegelse og kommunikasjon som har gitt meg viktig inspirasjon og fordypning.

Min pedagogiske tilnærming bygger på Carl G. Jungs psykologi og livssyn samt Ira Progoffs arbeid, og er primært basert på et holistisk dybdepsykologisk syn. Jeg har mottatt meditasjons undervisning hos Jes Bertelsen siden 1998 og er autorisert mindfulness instruktør fra Skolen for anvendt meditasjon i Danmark.

Nå er jeg mest involvert i kreativ og digital utvikling av IKU. Kreativ utvikling gjennom bruk av digitale medium som website, foto, video og lyd. Både foran og bak kamera.

Jeg tilbyr meditasjons veiledning, arbeid med drømmer eller rådgivning innen digital formidling for streaming, live kurs og online kurs. Også på innhold og utstyr som tilpasses din digitale formidling. Du kan møte meg på Zoom eller i Nørre Snede i Danmark.

Ta kontakt for avtale!